Het onderhouden van je keepershandschoenen is erg belangrijk om de kwaliteit van je handschoenen te behouden. In dit artikel geven we je een aantal handige tips die ervoor zorgen dat je keepershandschoenen langer meegaan.

1. Kies de juiste maat

Waarschijnlijk een overbodige tip, maar het kiezen van de juiste maat is erg belangrijk bij het kopen van nieuwe keepershandschoenen. Wanneer je te kleine handschoenen koopt, zullen deze een stuk sneller slijten. Daarnaast is er een grotere kans dat de naden van je handschoenen zullen openscheuren. Het kopen van te grote handschoenen zorgt er juist weer voor dat je minder controle hebt over de bal.

2. Behandel je handschoenen zorgvuldig

Probeer je tijdens trainingen of wedstrijden niet met de platte kant van de handschoen omhoog te duwen. Hiermee voorkom je dat het foam sneller slijt. Daarnaast adviseren we om na afloop altijd je handschoenen schoon te maken, zodat er geen vuilresten in de handschoenen blijven zitten.

3. Houd je handschoenen vochtig

Wanneer je handschoenen in de juiste maat hebt gekocht, is het cruciaal dat je de handschoenen vochtig houdt. Dit is het belangrijkste onderdeel binnen het onderhouden van je keepershandschoenen. Let er dus goed op dat deze nooit uitdrogen. Bovendien heb je met vochtige handschoenen een veel betere grip op de bal.

4. Droog je handschoenen nooit

Deze tip staat eigenlijk in lijn met de hierboven genoemde tip. Wanneer je handschoenen na een training of wedstrijd te vochtig zijn, knijp ze dan voorzichtig uit zodat het overtollige vocht eruit gaat. Let er wel op dat je ze niet gaat wringen, want dan heb je kans dat je de naden van de handschoen beschadigt. Droog je handschoenen nooit in een wasdroger en leg ze niet op een verwarming, dan droogt het foam uit.

5. Leg je handschoenen niet op elkaar

Wanneer je je handschoenen tijdens een winter- of zomerstop voor langere tijd niet gebruikt, leg ze dan niet op elkaar. Hiermee voorkom je dat het foam aan elkaar gaat plakken met alle gevolgen van dien. Daarnaast is het aan te raden om je handschoenen op te bergen in een speciaal handschoenentasje.

6. Zorg voor twee paar handschoenen

Steeds vaker zien we dat zowel junioren als senioren twee paar handschoenen in bezit hebben. Een paar wordt gebruikt voor de trainingen en het andere paar voor wedstrijden. Zodra het paar voor de trainingen versleten is, kan je voor wedstrijden anderen nemen en de oude juist weer gebruiken voor trainingen.

Heb je vragen over het onderhouden van je keepershandschoenen? Neem dan even gerust contact met ons op via de livechat!